8a edició OGL

El món local català ha estat tradicionalment una de les estructures institucionals més rellevants dins del nostre sistema polític, tant des de la vessant de  “prestador de serveis” com des de la perspectiva estrictament vinculada a la representativitat i legitimitat democràtica. Al llarg d’aquests gairebé trenta anys d’ajuntaments democràtics, el mapa local s’ha configurat com una realitat complexa i dinàmica, on la informació acostuma a ser molt fragmentada.

La importància dels municipis dins del nostre sistema i la manca de fonts d’informació comprensives que recullin un gran ventall d’aspectes vinculats a la vida municipal, van plantejar la necessitat de crear una eina flexible i d’ampli abast, que facilités la recerca i que  esdevingués un instrument de millora des dels propis ens locals. Per aquest motiu, l’any 2003 la Fundació Carles Pi i Sunyer va crear l’Observatori de Govern Local, un mecanisme de recopilació sistemàtica d’informació sobre la realitat municipal al servei dels municipis, de les autoritats supramunicipals, del legislador autonòmic i estatal i de la comunitat científica.
Actualment ens trobem en la fase inicial del projecte en la que els investigadors de la Fundació es troben contactant amb els municipis, en aquesta vuitena edició tots els municipis de Catalunya amb l’excepció de Barcelona.

 

Podeu consultar l’edició anterior per tal de tenir més informació sobre l’observatori o consultar la presentació del projecte.

 

Univers d’estudi

Documentació

Equip